28 Temmuz 2010 Çarşamba

Sıcaklardan Cildinizi Su içerek Koruyun


Suyun önemi her zamankinden fazla

Yazın sıcakları sadece yeryüzündeki suyu buharlaştırıp su kaynaklarını kurutmakla kalmıyor, cildimizin nemini ve vücudumuzdaki suyu da alıp götürüyor. Su hem hayati fonksiyonlarımızı sürdürmede hem de temizlikten cilt bakımına pek çok farklı alanda başlıca kaynağımız. Yaz aylarında ise bu kaynağa olan,,,, ihtiyacımız neredeyse iki katına çıkıyor. Terleme yoluyla vücudumuz önemli oranda su kaybediyor ve kaybedilen bu suyun yerine mutlaka tekrar konulması gerekiyor.

Uzmanlar yaz sıcaklarında mutlaka yanımızda bir şişe su bulundurmamız gerektiğini, günlük su tüketimimizi artırarak vücudumuzda meydana gelen kaybı telafi etmemizin önemli olduğunu belirtiyorlar. Yaz aylarında cildimizin de susuzluktan kurak bir görünüme bürünmesini engellemek için ğüfföe en az 1.5 litre su içmemiz gerektiğini hatırlatıyorlar.

Sıcakların cildimiz üzerindeki etkileri

Yazın güneşle iyi geçinmek zorundayız. Ne güneşin karşısında uzun süre dikilmeli ne de güneşten tamamen kaçınmalıyız. İyi ve dengeli bir biçimde birkaç ay boyunca kemik gelişirni ve cildimizin beslenmesi için önemli bir kaynak olan güneş ışınlarından mümkün olduğunca yararlanmalıyız.
Güneş ışığı cildin erken yaşlanması üzerinde önemli bir rol oynar. Güneş lekeleri ve kırışıklıklar bu erken yaşlanmanın en önemli göstergeleridir. Hatta yeryüzüne dik eğimdeki güneş ışınlarına aşırı derecede ve uzun süreli maruz kalmak, cilt kanseri riskini ortaya çıkaran en önemli unsurlardan bir tanesidir. Yazın evlerimizde cildimiz için günlük bakım yapmalı, güneş ışığından sınırlı miktarlarda yararlanmalıyız. Güneş yanıkları ve cildimizin bronzlaşması, çok popüler bir eğilim gibi görünse de aslında cildimizin zarar görmesi anlamına gelmektedir. Cildimiz ne kadar esmerleşmişse o kadar zarar görmüş demektir.

Yazın cilt bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar

Yaz mevsiminde, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarının aşırı sıcaklarında, en temel bakım nemlendirici kremlerle cildimizdeki su kaybını telafi etmektir. Haftada en az bir kez nemlendirici bakım uygulamaları, yaz sıcaklarında cildimizin en az hasarı görmesini sağlamak için alınabilecek önlemlerin başında gelir. Kullandığımız cilt bakım ürünlerinin cilt üzerinde biriken değil, derimizin üzerinden kolayca kalkabilen ya da cildimizin soyulmasını sağlayan ürünler olması faydalı olacaktır. Yaz sıcaklarında bakteri ve istenmeyen mikroorganizmaların oluşumu çok daha kolay olur. Cildimiz üzerinde, birikintiler halinde kalan ürünler, bakteri oluşumunu tetikler.

Cildimizi soyan, birikintilerden arındırarak temizleyen bakım ürünleri yazın ağırlıkla kullanmamız gereken ürünlerdir. Güneşten korunmak içinse, eğer uzun bir süre güneşle temas edilecekse, güneşe çıkmadan yarım saat kadar önce koruyucu ürünler kullanılmalıdır. Bu ürünleri güneşe çıkmadan önce kullanmamızın nedeni, güneşle temas öncesinde ürünlerin cilt tarafından emilip tam anlamıyla etkin olabilmesini sağlamaktır. Güneşten sonra ise nemlendirici bakım uygulamaları gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB