19 Temmuz 2010 Pazartesi

Güzellik İçin Domates Ve Domates Maskesi

Güzellik için domates ve domates maskesi, Güzellik, domatesle güzellik maskeleri, domates maskesiyle güzellik sırları, domatesli güzellik maskeleri, güzellik için basit ve pratik bilgiler, güzellik için evde yapılması gerekenler, güzellik için domatesli maskeler, evde güzellik için ne yapmalı, evde güzellik için neler yapmalı, evde domatesle güzellik maskesi yapın, domatesle güzelleşmek için ne yapmalı, domates maskesiyle güzelleşmek, domates maskesiyle güzelleşmek istiyorum, güzellik için domates tüketin maskesini yapın, güzelleşmek için domatesten faydalanın, domatesle güzelleşmek için maske, domatesle güzelleşmek çok kolay,  domates tüketerek güzel olmanın yolları, domates maskesiyle güzel olmak istiyorun, domatesle güzel olmak için, güzel olmak için domates maskesiyapmalı, güzel olmak içi domates maskesi yapmalıyız, güzellik için neler yapılmalıyız, güzellik için dikkat edilmesi gereken konular, cilt bakım maskeleri ile güzellik, domates maskesiyle güzelleşmek için öneriler, domates maskesiyle güzelleşmek için ne yapmalı, domatesle güzelleşmek için ne yapılır, güzel, domates yiyerek güzel olmanın sırları.



Domates sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bir sebze. Güzellik ve cilt bakımı uzmanları da doamatesin  güzellik ve sağlık kaynağı olduğu konusunda hemfikir. 

Domatese kırmızı rengini veren likopen maddesi, uzmanlarca bilinen en iyi antioksidan olarak tanımlanıyor. Bu nedenle cilde sürülen domates maskesi cildi gerginleştiriyor.  Özellikle sabah kahvaltısında soyulmuş ve zeytinyağı dökülmüş domates tüketimi sağlığımızı korurken, cildimizi de gerginleştirerek güzelleşmesini sağlıyor.

 Likopen bilinen en etkili antioksidan maddesidir. Likopen en fazla domateste bulunmaktadır. Bu nedenle domates salçası ve ketçapta bol miktarda likopen mevcuttur.

Ciltlerinin güzelliğiyle ünlü Macar kadınlarının sırrının domates tüketimi ve ciltlerine sürdükleri domates maskesinden kaynaklandığı bilinmektedir. Güneş altında gerginliğini koruyan domates, içindeki ikopen maddesi sayesinde cildimizede aynı dayanıklılığı ve gerginliği vermektedir.

Domateste bulunan likopen;  cildin kırışmasını engeller, kansere karşı korur, alzheimer, osteoporoz ve deri hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır.


Domates maskesi hazırlanışı çok basit olmasına rağmen çok etkili bir maskedir.  İşte sizi güzelleştirecek, cildinizi dipdiri yapacak domates maskesi tarifi.

Bir tane domatesin kabuklarını soyarak iyice ezin, suyunu süzerek alın. Domatesin suyuna krem kıvamına gelene kadar un ilave ederek karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürerek 5 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayarak durulayın.

Bu maskeyi haftada bir defa uygulayabiliriz.  cildimiz.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB