13 Temmuz 2010 Salı

Yüzdeki Kırısıklıkları Nasıl Giderebiliriz


Kırışıklıklardan rahatsız olanlar sadece yaşlılar değil, çok genç yaşta olanlarda kırışıklıklardan fazlasıyla müzdariptir. Bunun nedeni küçük yaşlardan itibaren yapılan mimiklerdir. Güneşli havalarda gözlerin kısılması, kaşların  çatılması, alnın sürekli kırıştırılması kırışıklıkların erken yaşta yüze yerleşmesine neden olur. Bu alışkanlarımızın farkına varıp sürekli yapmamaya çalışmak, mimik  kırışıklıklarının oluşmasını engelleyen en etkili yöntemdir.

Yatakta yatış şeklimiz de cildimizi ve yüzümüzü önemli ölçüde kırıştırır. Yüze baskı yapacak şekilde yüz üzerine yatmamalıyız. Yüksek yastık kullanmakta yüzümüzü özellikle çene ve boyun kısmımızı kırıştırır. Yüzümüze baskı oluşturmayacak şekilde alçak yastıkta uyumak, kırışıklılara karşı koruyucu en etkili önlem olacaktır.
 
Eğer kırışıklıkların yüzünüze yerleşmeye başladığını farkederseniz hemen tedbirini almalısınız .Bunun için çok etkili ve pratik bir doğal maske tarifi verelim.


Malzemeler
  • Bir tatlı kaşığı öğütülmüş badem çekirdeği
  • Bir çay kaşığı  Gliserin
  • Yeteri kadar su
Gliserin ve badem yağını iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma krem kıvamına gelene karar su ilave ederek karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürerek bir saat beklettikten sonra, ılık suyla yıkayarak durulayın. Cildinizi kuruladıktan sonra teninize uygun bir nemlendirici sürerek masaj yapın, kremi cildiniz  iyice yedirin.

Bu maskeyi haftada bir defa yapabilisiniz. 

Evde yapabileceğiniz doğal cilt bakım maskeleri,   cildimiz.blogspot.com   sitesinde 


0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB