8 Temmuz 2010 Perşembe

Sağlıklı Kilo Vermenin Ve Zayıflamanın Püf Noktaları Nelerdir


Kilo Vermek İçin Bunları Mutlaka Yapmalısınız

Öncelikle kilo vereceğinize kendiniz inanmalısınız. Zayıflayacağınıza inanırsanız her şey daha kolay olacaktır.  Olumlu düşünce size kilo kaybı olarak geri dönecektir. 
  1. İlk ve en önemli adım; zayıflamayı beyinde başlatın, kilo vereceğinize inanın.
  2. Üç beyaz; un, şeker ve tuzdan  uzak durun.
  3. Kızartma, şarküteri ürünleri ve  ve şekerli meşrubatları en aza indirin.
  4. İstikrarlı olun, ümitsizliğe kapılmayın, israrla devam edin.
  5. Sıcak su için.
  6. Yeşil çay ve bitki çaylarını için.
  7. Adım ölçerle günde 10 bin adım atın, ya da bir saat tempolu yürüyün.
  8. Toksin atan maddeleri tüketin. Sivri biber, kekik, zencefil ve biberiye toksin atan ürünlerin bunların başında gelir.
  9. Kesinlikle geç saatlerde yemek yemeyin, dolu karınla yatağa girmeyin. Yemeğinizi uyumadan en az 3 saat önce yemiş olmalısınız.
  10. Kahvaltınızı mutlaka yapın.
  11. Kesinlikle öğün atlamayn, öğün aralarında hafıf şeyler yemeyi alışkanlık haline getirin. Öğün araları için meyveleri tercih edin.
  12. Doğru nefes almayı öğrenin. Her gün 50 defa burundan nefes alarak ağızdan verin. Vücudunuza bolca oksijen almış olursunuz.
  13. Günlük beslenmenizde; tavuk, balık, yağsız süt, yumurta, yeşillik, baklagiller, sebze ve meyveler, tam buğday, yulaf ezmesi bulundurun.
  14. Bütün çabalarınıza rağmen zayıflayamıyorsanız mutlaka doktora başvurarak nedenini öğrenin. Kilo vermenizi engelleyen bir  rahatsızlığınız olabilir. 
  15. Canınızın çok çektiği yiyecekleri aşırıya kaçmadan tüketin.  
  16. Kilonuzu her gün değil haftada bir defa sabah kalktığınızda ölçün.
  17. Spor yapmayı ihmal etmeyin. Spor yapmaya sadece kilo vermek için değil, kilo verdikten sonrada ömür boyu devam etmelisiniz.Bunu başaranlar zaten kilo almazlar. Spor yapmaya vaktim yok diyenler evde hızlı hızlı 30 dakika yürüyebilir veya dansedebilirler.
  18. Vucudunuzu çıplakken inceleyin kilo almaya başladığınızı hemen farkedersiniz.
  19. Masaj yaptırmakta zayıflamanıza yardımcı olacaktır.
  20. Giyemediğiniz kıyafetlerinizi haftada bir defa deneyerek kilo verip vermediğinizi kontrol edin. İçine sığamadığınız kıyafetlerin içine girmeniz size doğru yolda olduğunuzu söyleyecektir.
  21. İçeceklerinizin aşırı yağlı, asitli, kolalı ve tatlı olmamasına dikkat edin. Yağlı ayran, şekerli içecekler, asitli içecekleri fazla tüketmemelisiniz. cildimiz.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB