17 Ocak 2011 Pazartesi

Saçımı Nasıl Güzelleştirebilirim

PARLAK VE TERTEMİZ SAÇLAR İÇİN EVDE BAKIM MASKELERİ

Saçlarınız mat görünür ise, çok fazla yıkadığınız halde temizlenmiş gibi değil ise, ve yaptığınız her denemey rağmen saçlarınız çok sert ise aşağıdaki önerilerimiz işinize yararyak. 

Parlak saçlar için :1 yumurtanın sarısı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Saç diplerine sürüp masaj yapın ve 10 dakika bekleyin. Şampuanla yıkayıp durulayın. Saçlarınızın parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

Derinlemesine temizlik ve parlak görünüm için : Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarınıza döküp, masaj yaparak iyice yedirin. Ardından saçlarınızı durulayın. Saç kremi sürün ve yıkayın. Bu, saçlarınızdaki tüm kiri alır ve saçlarınıza nefis bir parlaklık verir. Bu yöntemi 2 haftadan önce tekrarlamayın.

Yumuşak ve parlak saçlar için : Saçınıza uygun otu, yeter miktarda kaynayan suya atın ve yarım saat tutun. Buna çeyrek fincan elma sirkesini de ekleyerek iyice karıştırın. Saçlarınızı şampuanlayın. Karışımı saçlarınıza tekrar tekrar dökün.

SAÇLARINIZIN ÇABUK UZAMASI İÇİN

Kimi insanların saçları çok çabuk uzar. Kimisi de o kadar şanslı değildir. Ne yapsa saçlarını uzatamaz. Üzülmeyin çaresi yok değil. Soğan suyu ve aloe vera bu işi halleder.

 1 yemek kaşığı kuru soğan suyunu Saç derisine pamuk yardımıyla hafifçe masaj yaparak yedirin. 10 dakika sonra saç derisini 1 yemek kaşığı aloe suyuyla silin. Sonra aşağıdaki karışımı hazırlayıp saçlarınızı yıkayın.

GEREKEN MALZEMELER
Civan perçemi - 1 yemek kaşığı
Isırgan otu yaprağı - 2,5 kaşığı
Nane veya melisa - 1 yemek kaşığı

HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bitkilere kaynar su ekleyin, kapağını kapatıp 10 dakika demleyin. Süzüp saçlarınızı yıkayın. Saçlarınızın güçlenmesi için soğan kabuğu demini de kullanabilirsiniz. Bu uygulama aynı zamanda kepekler için de etkili olmaktadır.

KEPEKLENMEYE KARŞI ALINABİLECEK TEDBİRLER

Saçlarımız kepeklendiği zaman matlaşır ve tüm güzelliğimizi ve çekiciliğimizi de beraberinde götürür. Kepeklenme olduktan sonra sürekli olarak bir arayış içine gireriz. ama önemli olan kepeklenmeyi baştan engellemektir. Bunun için bir kaç basit önlem alarak bu sorunla hiç karşılaşmamak mümkündür.

Kepeğe karşı tedbirler:
1-) Saçları sıcak yıkama ve kurutma iyi değildir.
2-) Baş derisini kurutucu şampuan kullanılmamalıdır.
3-) Baş derisini sıcak şekilde tutacak şapka ve terlik kullanılmamalıdır.
4-) Çok sert taranmamalı
5-) Yağlı besinlerden uzak durulmalı
6-) Tarak veya fırçayı her gün yıkamak gerekir.
7-) Siyah çay ve kahve yerine şifalı bitki çayları içilmelidir

1 yorum:

Unknown dedi ki...

saçlarımı güzelleştirmek istedim yanıklar vardı fazla düzleştiriyodum eskisi gibi doğal olmasını istedim o yüzden doğal yöntemli şampuanlar ve bakım ürünleri aradım fazla araştırdım çünkü önemli bi nokta benim için bende doğal keratin uygulamasını yaptım 2 aya kadar sonuç göstermeye başladı üründen gayet memnun kaldım saçlarım toparlıyo bakım yapıyo o yüzden sizede tavsiye ederim

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB