2 Ocak 2011 Pazar

Kalça Eritme Yolları Formülleri Hareketleri Önerileri

 KALÇA ERİTME HAREKETLERİ: 15 DAKİKADA SEKSİ POPO

 
İzmir’in güneşi bizi bunaltmaya başladı başlayacak, Akdeniz havası hissediliyor bile… Kısa kolluları çıkardık ve güneşin tadına bakmaya hazırız. Lazer epilasyon sezonunu kapattığımız şu günlerde başka bir sezon başlıyor. Yaz neredeyse kapıda ve yeni mayo alışverişine çıkmaya hazırlanmamız lazım diye düşünüyorum. Tabii önce biraz sıkılaştırma hareketleri yapmadan olmayacak bu iş…
Mayo giymek, mayo ile dolaşmak fikri o kadar kolay değil. Saklamak için elimizden geleni yaptığımız kusurlarla başımız dertte. Yapılan istatistiklere göre, Avrupalı kadınların ortalama % 63’ü mayo giymeyi bir türlü göze alamazlar. Yani beğenmediğiniz yönlerinizi açmaktan korkuyorsanız, yalnız olmadığınıza emin olabilirsiniz.  Hatta bu konuda en büyük endişeyi taşıyanların genel olarak 25-34 yaş arası kadınlar olduğu söyleniyor.
Peki ne yapabiliriz, plajda kendimizi iyi hissetmek için kısa yoldan ve ekonomik olarak nasıl hazırlanabiliriz? Evde veya ofiste bu aletsiz fitness hareketleri ile 15 dakika gibi kısa bir sürede kalçalarınızı ve poponuzu sıkılaştırın.
 
Hedef: bel kasları, popo, arka basen
Bir sandalyenin önüne sırtüstü yere uzanın ve topuklarınızı sandalyeye yerleştirin. Kollarınızı yanlara uzatın ve denge için avuç içlerinizi yere kapatın.
Sağ bacağınızı yere dikey olacak şekilde kaldırın. Yavaşça popo kaslarınızı sıkın ve kalçanızı yerden kaldırın. İki saniye bekledikte sonra tekrar kalçanızı yere indirin.
Sağ ayağız havada 20 tekrar yaptıktan sonra sol ayağınızı kaldırarak bir 20 tekrar daha tamamlayın.
Hedef: kalça, popo ve baldır
Bir sandalyeye elleriniz ile tutunup parmak uçlarınızda yükselin. Beliniz düz bir şekilde hafif öne yüklenin ve sol ayağınızı diğer dizinizin hizasına kadar kaldırıp yanaştırın.
Üst vücudunuzu ve sol ayağınızı sabit tutarak havadaki dizinizi dışa doğru açın. İyice gerdikten sonra yavaşça dizinizi öne doğru getirip açıyı kapatın.
Hareket boyunca yerdeki ayağınızın parmak uçlarından inmeyin. 10-12 tekrar yapıp bacak değiştirin.
Hedef: kalça, popo, bacak altı, diz üstü ve baldır
Bir sandalyenin önüne geçip ellerinizi belinize koyun. Sağ ayağınızla sandalyeye çıkıp sol topuğunuzu arkaya doğru mümkün olduğunca kaldırın. Ayağınızı savurmayın, kontrollü kaldırın.
Yavaşça sol ayağınızı indirip doğrulun ve yere basın. Sandalyede bulunan sağ ayağınızı yavaşça kaldırıp diğerinin arkasına yere koyun ve diziniz yere değecekmiş gibi, tek ayak önde çömelin.
Tekrar sağ ayağınızı sandalyeye koyarak devam edin ve 10 tekrar yapıp taraf değiştirin. Diğer tarafı da 10 tekrar tamamlamayı unutmayın.
Hedef: popo, bacak altı ve diz üstü
Bir sandalye sırtınızı vererek iki adam ilerisinde eller belde durun. Sol ayağınızın üstünü arkaya sandalyeye yerleştirin.
Kalçanızı yavaşça indirerek sağ dizinizi bükün ve çömelin. Sağ dizinizin asla ayak parmaklarınızdan ileriye gitmesine izin vermeyin. İki saniye bekledikten sonra doğrulun.
15 tekrar yaptıktan sonra taraf değiştirin ve tekrarlayın.
 
Hedef: popo, bacak altı, diz üstü ve baldır
Bir sandalyenin önüne geçip kollarınızı yanlarda serbest bırakın. Dizleriniz 90 derece olana dek yavaşça çömelip kollarınızı yere paralel kaldırın.
 
Ani bir hareket ile doğrulun ve kollarınızı dik bir şekilde kaldırıp ayak parmaklarınızda yükselin. İki saniye bekledikten sonra tekrar çömelme pozisyonuna geçin.
 
Hareketi 15 kez tekrarlayın.
Plajda güzel görünmek için yapabileceğiniz en önemli şey nedir biliyor musunuz? Dik durmak, dik yürümek, dik oturmak! Üstelik bu tedbir tamamen bedava ve zahmetsizdir. Omuzlarınız düşük, sırtınız kambur olduğu zaman en az 5 kilo fazla ve 5-10 cm. daha kısa boylu görünürsünüz. Oysa sırtınız düz, omuzlarınız geride olunca sanki boyunuz uzar, karnınız düzleşir. Hiçbir şey sizi özgüven kadar güzel gösteremez. Bu nedenle dik durun, tebessüm edin ve plajdaki en güzel kadınlardan birisi olduğunuzdan kuşku duymayın!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB