31 Aralık 2010 Cuma

Kadınlarda Cinsel Organ Estetiği


 Cinsel organ estetiği içinde en sık yapılan ameliyatlardan birisi küçük dudak adı verilen iç dudakların ( labia minör – labium minus ) küçültülmesi işlemidir. Bu işleme labioplasti adı da verilir. İç dudaklar, dış dudakların arasında yer alan ince deri kıvrımlarıdır. Klitorisin üst kısmından başlayarak, sağ ve sol taraflardan vajina girişinin arkasına kadar uzanır. Önden arkaya doğru giderek küçülür ve vajina arkasına doğru yaklaştıkça belirsizleşir. Ortalama 4-6 cm. uzunlukta ve 1-2 cm genişliktedir. Şekil ve büyüklükleri kişiden kişiye, ırka ve yaşa göre değişir. İç dudakların dış dudaklardan hafifçe taşması normal olarak kabul edilir.

Bazı kadınların cinsel organlarındaki iç dudakların sarkık, büyük ya da asimetrik olması vulva estetik görünümünü bozmaktadır. İç dudakların rengi de kenarlara doğru yaklaştıkça koyulaşmaktadır. Rengin koyulaşması, iç dudak büyüdükçe daha belirgin bir hal alır, bu da cinsel organda estetik olmayan bir görüntü oluşturabilir. İç dudakların dış dudaklardan sarkacak şekilde uzun olması tıbbi olarak önemli bir sorun oluşturmasa da cinsel organın estetik görünümünü bozarak kadını bu soruna çözüm arayışına itmektedir. Doğuştan var olabilen ya da yaş ilerledikçe belirginleşen bu şekil bozukluğu, özellikle cinsel hayatı olumsuz yönde etkiler. Genital bölgesini, cinsel organ görünümünü estetik bulmayan kadınlar, özgüvenini yitirerek partnerine çıplak görünmek istemeyebilir, eşinden utandığı için genellikle karanlık bir ortamda sevişmeyi tercih edebilir ya da ilişki sırasında genital bölgesini saklamak için yoğun çaba sarf edebilir. 

Diğer taraftan, aşırı sarkık iç dudaklar cinsel ilişki sırasında vajina içine sıkışarak kadının ağrı duymasına da neden olabilir. Sarkık dudaklar, terleme sonucu oluşan vajina salgılarının bu bölgede birikmesi nedeniyle kötü kokuya yol açabilir ya da mantar enfeksiyonlarının gelişmesine zemin hazırlayabilir. Bunların yanı sıra kadınlar, estetik olarak kötü bir görüntü oluşturduğu için dar pantolon, bikini ve bazı iç çamaşırlarını giymekten de mahrum kalabilirler. Tüm bu sorunlar kadının zamanla özgüvenini yitirmesine, depresyona girmesine, cinsel yaşamdan soğumasına, hatta orgazm güçlüğü çekmesine bile neden olabilir.

Estetik iç dudak ameliyatları, bu tür şikayetleri hisseden ve ergenlik döneminin bitmesiyle genital organların şekillenme süreci tamamlanmış olan her kadında uygulanabilir. Estetik iç dudak küçültme ameliyatı çocuk doğurmuş ya da doğurmamış, o güne kadar cinsel ilişkiye girmiş ya da girmemiş her kadına uygulanabilir. Kızlık zarı vajinanın girişinde olduğu, iç dudaklar vajinanın dışında kaldığı için bu işlem kızlık zarına zarar vermez. Yani cinsel deneyimi olmayan kişilerde de rahatlıkla uygulanabilir. İç dudak estetiği, hamile kalmaya, hamileliğin sonunda normal doğum yapmaya, cinsel ilişkiye girmeye ve orgazma herhangi bir engel oluşturmaz.
Estetik iç dudak küçültme operasyonları lokal anestezi altında uygulanır. İç dudakların, dış dudaklardan sarkan fazlalığı kesilerek çıkarılır ve dış dudaklar ile hemen hemen aynı seviyeye getirilerek dikilir. İç dudakların şekli ile ilgili asimetri varsa düzeltilir. İşlem yaklaşık 30 dakika sürer. Hastanede kalmayı gerektirmez. Ağrı verici bir işlem değildir ve hastaneden çıktıktan sonra normal hayatınızı sürdürebilirsiniz. Ameliyat kendi kendine eriyen dikişler ile yapıldığı için dikişleri daha sonra alma gereği yoktur. Özel bir bakım gerektirmez, ameliyat bölgesinin temizliğine dikkat edilmesi yeterlidir. Yaranın iyileşmesi için gereken 10-14 günlük sürenin ardından cinsel ilişkiye girilebilir.

Teknik olarak herhangi bir riski olmayan bu işlemin sonuçları oldukça memnun edici ve yüz güldürücüdür. İç dudak estetiği ameliyatı, hem kadın cinsel organına güzel bir estetik görünüm, hem de psikolojik durumda düzelmeyle birlikte özgüveni yeniden sağlayarak mutlu bir cinsel hayat kazandırır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

©2009 kadın com | by TNB