2 Aralık 2010 Perşembe

Nasa Açıklıyor Uzayda Canlı Organizmalar Var Hayat Var

 
NASA'nın tarihi açıklamasına dakikalar kaldı
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dakikalar sonra tarihindeki en önemli açıklamalardan birini yapacak.

ARSENİKLE BESLENEN BAKTERİ

Salı günü, ABD’nin California eyaletinde keşfedilen yeni bir bakteri türü üzerindeki araştırma sonuçlarının açıklanmasının ardından, bilim insanları Dünya’da ve uzayda var olabilecek Dünya dışı yaşama dair açıklamada bulunacak.

ABD’li bilim insanları, California eyaletinde bulunan Mono Gölü’nün derinliklerinde yaşayan yeni bir bakteri türü hakkında elde edilen bilgileri Salı günü açıklamıştı. Keşfedilen yeni bakterinin gösterdiği özellikler, gezegenimizde ve uzayda bugüne dek hiç rastlanılmamış yaşam izlerine dair yeni bulgular ortaya koydu.

Bilim insanları, uzayda yaşamın oluşabilmesi için DNA, protein ve yağların oluşmasını sağlayan altı elementin gerekli olduğunu öngörüyor. Bu elementler karbon, hidrojen, nitrojen, oksijen, fosfor ve sülfür.

NASA’nın finanse ettiği araştırmada keşfedilen bakteri, dünyadaki en zehirli maddelerden biri olduğu düşünülen arsenik yoğunluklu ortamda bile hayatta kalmayı başardığı gibi, arsenik maddesini DNA ve hücre yapısına katarak gelişim gösteriyor.

Mono Gölü'nde keşfedilen bakteri.

NASA AÇIKLAMA YAPACAK

Science Express dergisinde açıklanan araştırmanın içinde yer alan Ariel Anbar, “İlk kez arsenik maddesini yapıcı bir bileşen olarak kullanan organizmaya rastlıyoruz” dedi. Anbar, bugüne kadar altı elementin yaşam için gerekli olduğunu düşündüklerini, ancak yeni keşfedilen bakterinin bugüne kadar bilinmeyen bir özellik ortaya koyduğunu belirtti.

Arizona State Üniversitesi’nden Dr. Felise Wolfe-Simon, “Eğer Dünya üzerinde yaşayan bir canlı bu kadar beklenmedik bir özelliğe sahip olabiliyorsa, uzayda daha görmediğimiz neler olabilir bir düşünün” ifadesini kullandı.

NASA, Perşembe günü TSİ 21.00’da astrobiyolojik bir bulgu hakkında açıklama yapılacağını açıkladı.

UZAYDA YAŞAM İZLERİ ARTIYOR

Bilim insanları, Eylül ayında ilk Dünya benzeri gezegen olan Gliese 581 g’nin keşfini açıklamıştı. Güneş Sistemi’nin dışında Dünya benzeri milyonlarca gezegen olabileceği belirliyor.

Yapılan son anketlere göre, İngiliz halkının yüzde 44’ü uzaylıların varlığına inanıyor.

ASTROBİYOLOJİ NEDİR?

Astrobiyoloji, evrende yaşamın kökeni ve evrimi dahil olmak üzere, yaşamın bulunabileceği yerler ile nasıl devam ettiğini inceleyen bilim dalı.

NASA, basın toplantısını internet üzerinden de naklen yayınlayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

©2009 kadın com | by TNB