5 Aralık 2010 Pazar

Göbek Yağı Eritme


Göbek Eritmek İçin Bunları Yapmalısınız 

Gelin bu blog yazımızda da göbek eritmenin yollarına bir bakalım. Hiç kimse eyvah, göbeğim var ve yok olmuyor demesin bu önerileri mutlaka uygulayın.

Bakın göbeği eritmenin yolları nelermiş.

Hemen uygulamaya başlayacağımız basit önerilerle, birkaç gün içinde göbeğimizi kontrol altına alabilir ve tatil günlerimizde kendimize daha çok güven duyabilirmişiz.

İşe az yemekle başlamak gerekiyormuş. Ha siz ben hem çok yemek yiyip, hem de göbeğimi eriteceğim diyorsanız, o zaman başka kapıya.

Bir kere akşam yemeklerini bol mineral alabileceğimiz sebze ağırlıklı mönülerle oluşturmamız gerekiyormuş. Böylelikle vücudumuza depoladığımız yağları yakmaya başlarmışız.

Sık, sık küçük öğünler yemek gerekiyormuş. Dikkat edin az! Şekeri mümkün olduğunca kesmemiz gerekiyormuş! Vücudumuzun şeker ihtiyacını meyvelerle karşılamalıymışız.

Ancak, meyveyi mutlaka bir proteinle birlikte almalıymışız. Bunun nedeni hemen kana karışıp daha sonra da yağa çevrilmesini önlemekmiş!

Tabi bir karar verdiniz ve bunu uygulamaya koyduysanız, egzersizleri ihmal etmemek de gerekiyor.

Egzersizi sabah kahvaltısından önce yaparsak gece boyu harcayamadığınız enerji açığını kapatacak ve depolandığımız yağı eritebilirmişiz!

Akşam yemeği sonrası yapacağımız egzersiz ise bütün gün boyunca biriktirdiğiniz şekeri eritirmiş. Hatta uyuduğumuz sırada da vücuttaki yağ depolarından yakmaya başlarmış.

Durun daha bitmedi. Sırada ip atlamak var.

Bacaklar, kasların en çok yağ biriktiği yermiş. Bacakları spor yaparak, yani ip atlayarak güçlendirmek, kalorileri daha iyi yakabilmek ve metabolizmayı hızlandırmak anlamına gelirmiş.

Kalça kaslarımızı güçlendirecek egzersiz yapmak da yararımızaymış. Hiçbir şey yapamıyorsak, günde en az 15 dakika ip atlayabilirmişiz. Böylelikle 100 kaloriden fazla harcayabilirmişiz!

Tüm bunları kendimizi sıkmadan yaparsak, daha kalıcı bir şekilde kilo vermeyi ve yağ yakmayı sağlarmışız. Unutmamak gerekir ki! Uzmanlar haftada bir kilo ve 6 haftada bir beden incelmenin ideal olduğunu söylüyorlar.

Bu da değişik bir sürüm! Kaba tuzla banyo;

Kaba tuz terleterek vücuttaki fazla suyun vücut dışına atılmasına, derinin metabolizmasının hızlanmasına yardımcı olurmuş.

Süpermarketten veya bakkaldan birkaç torba kaba tuz alıp, banyodan önce bir bardak kaba tuzu biraz sıcak suyla karıştırarak, karnınızın üstüne sürüp, 10 dakika ellerimizle masaj yaparsak göbeğimizdeki yağın eritilmesine faydası oluyormuş.

Bu da bayanlar için göbek eritme faaliyetlerinden birisi! Evde iş yapmak;

Ev hanımları, evlerinde yerleri temizlerken elektrikli süpürge yerine bez veya normal süpürgeyi tercih ederlerse ve bu işleri hava sıcaklığının arttığı öğle saatlerinde yaparlarsa, ayrıca çamaşır yıkamayı ve ütü yapmayı da böylesi sıcak ortamda yaparlarsa, göbeklerinin kısa sürede eriyeceği su götürmez bir gerçektir.

Bakın bu çok önemli bir öneri! Acıktığımızda, kendimize bir diyet yemek hazırlarsak, göbeğimizin erimesine yardımcı olurmuşuz. Bakın şöyle bir inanış vardır. Aşçı genellikle kendi pişirdiği yemekleri yemeyi sevmez, sizde böylece daha az yemek yemiş olacaksınız. Ve göbeğinizin biran önce erimesine katkı yapacaksınız.

Ha birde masaj var. Her ne kadar zengin işi gibi görünse de, masaj karın bölgesini eritmek için en çok kullanılan yöntemlerden birisiymiş. Masaj kremiyle karnımızı ovalarsak, bu uygulama, karın bölgesindeki yağın giderilmesi için etkiliymiş!

Masaj, derinin ısısını yükselterek enerji tüketimini artırmanın yanı sıra bağırsakların hareketlerini de hızlandırıyormuş. Kan dolaşımını hızlandıran masaj fazla suyun da vücuttan atılmasına yardımcı olurmuş. Her gün bir masaj yapmayı ihmal etmemeliymişiz.

Tabi bunları yaparken, biraz da diyet yapmakta fayda var. Yoksa göbek yağı kendiliğinden erir mi? Normal öğünden önce biraz atıştırırsak, bu uygulama iştahımızı kapatarak normal öğünde daha az yemek yememizi sağlarmış. Ayrıca her gün 15-20 mililitre sirke içersek, bir ay içinde sevindirici bir sonuç görebilirmişiz!

Durun daha bitmedi. Birde beyini çalıştırma var. Gerçi beyini çalışmayan hiçbir işi beceremez. Yani beceriksizdir. Eski Sovyetler Birliği'nden bir fizyolog, beyin ne kadar çok çalışıyorsa, vücudun o kadar çok enerji tükettiğini öne sürüyor.

Şimdi gelin bu teoriye dayanarak, beyni çalıştırma yoluyla zayıflama yöntemine bir bakalım. Bu yöntemde, şişman insanlara kitap okumak, resim yapmak, yazı yazmak, matematik soruları çözmek ve teknik beceri öğrenmek gibi çalışmalar yapmaları öneriliyormuş. Sizinde mutlaka bunlardan birisine ilginiz vardır. Matematik bilmemek suç değil. O zaman kitap okursunuz! O da olmadı, resim yapar veya yazı yazarsınız!

Bakın bu ap ayrı bir olay! Otomobil kullanırken de göbek eritmek. İnanılacak gibi değil! Sizce de öyle değil mi?

Herkes otururken, otomobil kullanırken karın kaslarını sıkılı tutup bırakabilirmiş! Sıkmak, beklemek ve gevşemek önemliymiş! Bu uygulamayı, bilgisayar başında yapmanın da bence bir sakıncası olmamalı değil mi?

Oturduğumuz yerden çapraz karın kaslarını çalıştırmak adına çapraz yönde sağ elinizi sol dizinizi geçecek yönde çevirerek ve sonra aksi yönde tekrarlayarak kasları sıkıp bırakarak çalıştırabilirmişiz.

Üst karın kaslarını otururken çalıştırmak zormuş da, otururken en fazla yapabileceğimiz boynumuzu iyice öne doğru eğip çenemizi göğsümüze yaslayıp bir miktar çalıştırmakmış. Karın kasları gerçekten göbek yağı eritme açısından çok önemliymiş; insanın duruşunu, bel sağlığını ve bütün olarak da omurga sağlığını etkilermiş.

O nedenle karın kaslarımızın güçlenmesine mutlaka gerekli özen göstermeliyiz. Oturduğumuz yerde bu egzersizleri yapmayı bir alışkanlık haline getirsek, spora yapmaya zamanım yok diye bahanemiz de kalmaz. Sorulan sorulara rahatlıkla spor yapıyorum ve göbeğim onun için yok diyebiliriz.

Bir de tüketilmesi gereken özel gıdalar var. Gerçi herkes bu gıdalardan alabilir mi? Bulabilir mi? Bilemiyorum ama, göbek eritmek için soya sütünü kullanmayı da yine uzmanlar öneriyor.

Göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak isteyenlere müjde! Amerikalı bilim adamları her gün düzenli olarak soya sütü içeren içecekler tüketmenin, göbek bölgesindeki yağlanmayı ortadan kaldırdığını ortaya çıkarmışlar.

Bu konuda Alabama Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, soya sütü fazla şekerin yağa dönüşmesini engelleyerek günlük olarak alındığında karın bölgesindeki yağların erimesini sağladığını tespit etmişler.

Araştırmayı yürüten uzmanlardan Dr. Daniel Christie, soya sütlü içeceklerin karın bölgesindeki yağları engellemesine bağlı olarak kadınların kalp ve diyabet gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini de azalttığını öne sürmüş. Uygulamak size kalıyor!

Bunları hep birlikte yaparsak, göbek yağlarından bir an önce kurtulmak mümkün! Denemeye ne dersiniz?

0 yorum:

Yorum Gönder

 

©2009 kadın com | by TNB