Uzmanlar, saça parlaklık kazandıran bol miktarda kükürt olduğundan parlak ve gür saçlara sahip olmak için haftada en az 4 adet yumurta yemek gerektiği tavsiyesinde bulunuyor. İşte pırıl pırıl parlayan gür saçlar için bitkisel öneriler.

Bol protein içeren besinler (et, balık, kümes hayvanları, peynir) salatayla birlikte yendiğinde saçlar gürleşir. Çünkü saçın yüzde 97’si protein maddesi olan keratinden oluşuyor.


Parlak ve gür saçlar için bitkisel kür
Isıtılmış zeytinyağına bir çay kaşığı çam terebentin koyup, bu karışımı haftada bir gün saç diplerine sürün. İki saat beklettikten sonra yıkayın.

Saçları besleyici maske
1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı demlenmiş çay, 1 çorba kaşığı badem yağı ve 2 damla limon suyunu bir kapta karıştırın. Saç diplerinize sürüp masaj yaparak iyice yedirin. 10-15 dakika bekleyip şampuanla yıkayın.

Daha gür ve parlak saçlar için maske
1 yumurtanın sarısı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Saç diplerine sürüp masaj yapın ve 10 dakika bekleyin. Sampuanla yıkayıp durulayın. Saçlarınızın parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

Pırıl pırıl parlayan saçlar için öneriler
Ihlamur 20 dakika süreyle suda demlenir. Süzülerek elde edile sıvıya 1 tutam kına tozu ilave edilerek şampuan kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırlanan bu şampuanla saçlar sık sık yıkarak taranır.

Kişniş ve hatmi kökleri demlenmiş çay suyunda yarım saat süre ile kaynatılır. Sıkılarak elde edilen karışım bir kavanoza doldurularak 1 gün dinlendirilerek tekrar süzülür hazırlanan bu karışımla saçlar sık sık yıkanır.

Erguvan ağacının yakılmasından elde edilen külleri elendikten sonra turp suyu ile birlikte 20 dakika süre ile kaynatılır. Süzülerek elde edilen karışımla saçlar sık sık yıkanarak taranır.