15 Haziran 2010 Salı

Doğru Beslenerek Menopozda Cilt Yaşlanmasını Durdurun


Menepoz Döneminde Cit Bakımı Ve Beslenme
Kadınlar belli bir yaştan sonra er ya da geç menepoz dönemine girerler. Menepoz döneminde cildimizde de  istemediğimiz değişimler oluşmaya başlar.  Konuya ilişkin uzmanların ortak görüşü, bazı küçük tedbirlerle cildimizin sağlıklı, güzel  ve dipdiri kalmasını sağlamak mümkün olmaktadır.

Doğru Beslenerek Cilt Yaşlanamsını Durdurmak Mümkün
Öncelikler cilt tipinizi bilmelisiniz. Cilt tipinize uygun  doğal maskeler, nemlendiriciler, peelingler ve temizleyiciler kullanarak yaşlanmaya meydan okuyun. Yaz ve kış güneşten koruyucu kremler kullanarak güneşin yaşlandırıcı etkisini engelleyin.  Viteminlerden yararlanarak cildinizi besleyin. Özellikle A, C ve E vitaminlerini içeren besinleri sofranızdan eksik etmeyin. Menepoz döneminde azalan  östrojeni takviye etmek için ostrojenli kremler kullanın, cildinizin esnekliğini koruyun. 

Cildinizi Nemsiz Bırakmayın
Kadınlar menepoz dönemine girdiklerinde cilt bakımına daha fazla özen göstermeleri gerekir. Menepoz döneminde cildimiz daha fazla kurur. Cildi sürekli nemli tutmak ve uygun cilt bakımı yapmak çok önemlidir. Cildimizi kurutmayan doğal temizleyiciler ve cilt tipimize  uygun maskeler, nemlendiriciler kullanmalıyız.

Ilık Suyla Duş Almalıyız
Kesinlikle sıcak suyla banyo ve duş yapılmamalıdır. Duş alırken ılık su kullanmalıyız. Banyo süresini kısa tutmalıyız, suyun altında çok fazla kalmamalıyız. Banyo sonrası cildimize nemlendirici ya da uygun banyo yağları uygulamalıyız.

 Güneşten  Koruyucuyu Yaz Ve Kış Kulanmalıyız
Güneş koruyucuyu 365 gün kullanmamız gerekir. Menopoz döneminde cilt daha korumasız ve hassas olur. Bu dönemde güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Güneş koruyucular yaşlanmayı ve ciltteki renk değişikliklerini engellerler.

Vitaminler Genç Kalmanızı Sağlar
A vitamini cildimizin kollajen salgılamasını sağlar. Cildin kalınlaşmasını ve lekelerin açılmasını sağlar. C ve  E vitamini cilde zararlı maddelerin vücuttan uzaklatırılması için gerekli antioksidanları içerir. E vitamini en çok fındık, fıstık, yer fıstığı, ceviz ve bademde bulunur. Menepoz döneminde  daha fazla tüketilmelidr. Omega 3 cildimizi  gerginleştirirerek sarkmaları önler.

Suyun Cilde Faydası Saymakla Bitmez. 
Günde en az sekiz bardak su içmeliyiz. Cildin atık maddeleri atması ve nem sağlaması için su içmek çok önemlidir. Cildin susuz kalarak kırışmasını engellemek için cildimizi susuz bırakmayalım.

Alkol Ve Sıgara Cilt Düşmanı
Sigara ve alkol kullanan kişilerin cildi daha çabuk yaşlanır. Sıgara ve alkolde bulunan zararlı maddeler tüm vücuda olduğu gibi cildimizede çok zarar verir. C vitamini ve ostrojen maddesinin azalmasına neden olur. Bu nedenle cilt kırışarak sarkar, daha çabuk yaşlanır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB