9 Haziran 2010 Çarşamba

Cilt Güzelliği İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir



Günde en az sekiz bardak su içmelisiniz: İnsan vücudubun %60'ı sudan oluşmaktadır. Yaş ilerledikçe vücutaki su oranı azalmaya başlıyor. Suzuzluk cildin kuruyarak kırışmasına ve elastikiyetini kaybetmesine  neden olmaktadır. Vücudun nem dengesini sağlamak ve toksinleri atmak için suya ihtiyaç vardır. Bu nedenle günde en az sekiz bardak su içmeliyiz.
 
İyi beslenmelisiniz:  Cilt güzelliği için beslenme çok önemlidir.  Mevsiminde  tüketilen meyve ve sebzeler en etkili antioksidan ve vitamin kaynağıdır. Özellikle kırmızı, turuncu ve yeşil renkli meyve ve sebzeleri tüketmek cilde büyük fayda sağlayacaktır.

Cildinize peeling yapmalısınız: Her hafta cildinize uygun doğal ürünlerle peeling yaparak ölü deri ve kirden arındırın. Peeling yaptıktan sonra cilt tipinize uygun doğal maskelerle cildinizi besleyin.

Yürüyüş yapmalısınız: Haftada en az üç gün açık havada 45 dakikalık yürüyüşler yaparak kan dolaşımının hızlanmasını sağlayın. Egzersiz yaparak kan dolaşımını artırın, bu sayede cildinizi canlandirin.

Cildinize uygun ürünleri kullanmalısınız: Cilt tipinizi öğrenin ve uygun ürünler kullanmaya özen gösterin. Cildinizi her zman güneşten koruyun, her gün güneş koruyucu ürün kullanmayı ihmal etmeyin. Cildinize pelling ve doğal maskeler yaparak bakım yapın. Her gün cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Cildinizdeki ben ve lekelere dikkat:  Vücudumuzda güneş gören bölgelerimiz UV işınlarına maruz kalmaktadır. Özellikle açık ten ve göz rengine sahip olanların vücutlarında 20'den fazla ben varsa mutlaka doktora gitmeleri gerekir. Ailesinde cilt kanseri olanlar ile benlerini aldıranların rutin kontrolleri ihmal etmemeleri gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB