12 Mayıs 2010 Çarşamba

Cilt Bakımı Güzellik Maskeleri

Cilt Bakımı Güzellik Maskeleri,Cilt Bakım Maskeleri burada, her çeşit cilde uygum doğal maskeler, doğal maskelerle cilt bakımı yapalım, yüz bakımında doğal maske tarifleri.

Kırışıklık Maskesi: Bir miktar ıhlamurun çiçek ve yapraklarını ezin. Daha sonra süt ve salatalık suyu ilave ederek krem kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve yatmadan önce cildinize sürün. Haftada iki defa uygulayabilirsiniz.

Kırışıklık Maskesi 2: Aynı miktarlarda acı badem yağı, pirinç unu ve 1 yumurtanın sarısını bir kabın içinde iyice karıştırın. Daha sonra krem kıvamına gelinceye kadar süt ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız kremi banyodan bir saat önce cildinize masaj yaparak sürün. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Cilt Lekeleri İçin Maske: Birkaç tane havucu rendeleyerek suyunu çıkarın. Havucun suyuna sırasıyla biraz killi toprak daha sonra merhem kıvamına gelecek kadar zeytinyağı karıştırıp yoğurun. Bu merhemi günde bir defa lekeli cilde sürün. Bir süre sonra lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Cilt Lekeleri İçin Maske 2: 1 yumurtanın akına 1 limonun kabuğunu rendeleyin ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Gerekirse biraz daha limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı banyodan bir saat önce cildinize masaj yaparak sürün.

Cilt Lekeleri İçin Maske 3: 1 adet elmanın suyunu 1 adet limon suyu ile karıştırın. Daha sonra karışımın içine biraz zeytinyağı ve süt ilave edip pomat kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatın. Hazırladığınız bu pomadı soğuduktan sonra cildinize masaj yaparak günde bir defa sürün.

Parlak Bir Cilde Sahip Olmak İçin Maske: İki avuç hercai çiçeğini kurutup döverek toz haline getirin ve ince bir elekten geçirin. Daha sonra krem kıvamına gelecek kadar ısıtılmış bal ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yatmadan bir saat önce cildinize sürün ve ılık su ile yıkayın.

Parlak Bir Cilde Sahip Olmak İçin Maske 2: 2 adet turpu suda iyice pişirip ezin. Elde ettiğiniz lapaya krem kıvamına gelecek kadar biraz süt, biraz bal ve biraz badem yağı ilave ederek iyice yoğurun. Bu kremi tüm vücudunuz ve cildiniz için banyodan bir saat önce kullanabilirsiniz.

Doğal Cilt Bakım Maskeleri Kırışıklıklar İçin Ballı Maske : 4 çorba kaşığı balı 1 fincan limon suyu, 2 adet yumurtanın akı ve 1 çorba kaşığı badem yağını iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma yüze sürülecek kıvama gelene kadar yavaş yavaş süt ve patates unu ilave edin. Son olarak karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar bekletip ılıklaştıktan sonra yüzünüze maske olarak uygulayın. Bu maske ciltteki kırışıklıklar için çok etkilidir. Ciltte en az bir saat bekletilmesi ve ılık su ile yıkanması gerekir.

Kırışıklıklar İçin Lavantalı Maske : 1 su bardağı dolusu lavanta çiçeğini 1 bardak portakal suyunun içinde kısık ateşte biraz ısıtın. Daha sonra 1-2 dilim kabuğu soyulmuş salatalık ile birlikte iyice ezin ve 1 yumurta sarısı, biraz bal, biraz mısır unu ilave edip krem kıvamına gelene kadar yoğurun veya karıştırın. Hazırladığınız kremi birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz.Bu maskeyi 1 ay boyunca haftada 2 defa kullanırsanız hem kırışıklıklarınızdan hem de sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB