27 Mayıs 2010 Perşembe

Cilt Bakımı Yapın Güzelleşin

 Cilt Bakımı Yapın Güzelleşin, Cilt Bakımı Nasıl yapılmalıdır, cilldinize doğru bakım yapın, cilt bakımı için öneriler, cilt için bakım ve güzellik maskeleri, yüz bakımı için bakım önerileri, cildinize doğru ve bilinçli bakım yapın, yüz güzelliği için cilt bakımının yapılması gerek.

Cilt Ve Yüz Bakımı Nasıl Yapılmalıdır
Yüzümüz ve boynumuz dış etkenlerden çok çabuk etkilenmektedir. Yüzdeki cilt yapısı ile elilerimizdeki  deri  yapısı benzer özellikler gösterir. Ancak yüzdeki cilt yapısı çok azla sorunludur. Sivilceler, akneler, siyah noktalar, sivilceler, aşırı yağlanmalar ya da kuruyarak pul pul dökülmeler, kırışıklıklar... Bu sayılanlar cildin  en büyük düşmanlarıdır.

Normal bir cilde sahip olanlar cilt sorunlarıyla çok az karşılaşırlar. Herkesin isteği  normal bir cilde sahip olmaktır. Cildimiz; normal, yağlı yada  kuru olsun, herkesin bilinçli cilt bakımını bilmesi ve yapması  çok önemlidir.   

Sabah Kalktığımızda Cildimize Nasıl Bakım Yapmalıyız
Sabah kalktığınızda yüzünüzü uygun bir sabun ve suyla yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın.  Cildinizi uygun bir tonikle temizleyin. Kir ve ölü derinin tonikle birlikte temizlendiğini göreceksiniz. Sabunun  ulaşamadığı ve temizleyemediği derinlikteki kirleri tonik temeizleyecektir.  Cilt tipine uygun bir nemlendirici  sürerek cildinizi rahatlatın. Cilt çok kuru olsa bile yoğun yağ içeren nemlendiriciler kullanmayın.  Her gün dışarı çıkmadan önce güneş kıremi kullanmayı unutmayın.

Akşam Yatmadan Önce Cildimize Nasıl Bakım Yapmalıyız.
Akşam yatmadan önce yapacağınız bakımda sabah yaptığınız bakıma benzer özellikler gösterir.  Yüzünüzü sabun ve suyla yıkayın ve tonik uygulayarak silin. Nemlendiricinizi sürerek temizleme işlemini tamamlayın. Akşam kullanacağınız nemlendirici daha yağlı olabilir. 

Cildiniz Yumuşacık Olsun
Cilde her gün uygulanacak sabah ve akşam bakımının dışında, her hafta doğal cilt maskeleriyle de bakım yapılmalıdır.  

Haftalık Cilt Bakımı İçin Maske Tarifleri;
  • Bir tane yumurtayı çırparak içine 3 damla bademyağı  ve bir yemek kaşığı bal ilave edin. Krem kıvamına gelene kadar karıştırın.Yüzünüze sürerek bir saat bekletin ve ılık suyla yıkayarak durulayın. Haftada bir defa uygulanabilir.
  • Bir tane muzu iyice ezerek yüzünüze sürün. Maskeyi cildinizde 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayarak durulayın. Nemlendirici krem sürerek cildinizi nemlendirin. Haftada bir defa uygulanmalıdır.
Cildinize  Parlaklık Veren Maske Tarifleri
  • Bir yumurtanın beyazına bir yemek kaşığı balı ilave ederek krem kıvamına gelene kadar çırpın. Maskeyi yüzünüze sürerek 20 dakika bekletin, önce ılık sonra soğuk suyla yıkayarak durulayın. Haftada bir defa uygulanabilir. 
  • Birer kahve  kaşığı; zeytinyağı, avokado yağı, buğday yağı ve iki kahve aşığı balı karıştırarak yüzünüze sürün. 20 dakika bekledikten sonra   ılık suyla yıkayarak durulayın.

Sarkan Cildi Sıkılaştırmak İçin Maske Tarifli;
  • İki yemek kaşığı kil ile iki havucun suyunu karıştırarak yüzünüze sürün. Bir saat beklettikten sonra cildinizi soğauk suyla yıkayarak durulayın.


 


0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB