27 Nisan 2010 Salı

Yüz güzelliği İçin Doğal Cilt Maskesi Tarifi

Yüz güzelliği İçin Doğal Cilt Maskesi Tarifi, Doğal Yüz Maskesi Cildinizi Dipdiri Yapsın, yüz  maskeleri, yüz maskesi,  yüz güzelliği maskeleri, yüz güzelliğimiz için doğal maske, yüz gençleştirici evde yapılan maskeler, cilt güzelliğiniz için evde doğal maske hazırlayın, meyve sebze ve bitkilerle güzellik maskesi, bitkilerle yüz maskesi yapalım, evde yapılan yüz maskesi tarifleri, evde doağl yüz maskeleri, yumurta bal ve yoğurtla yapılan yüz güzellik maskeleri, her cilde uygun cilt maskesi tarifleri, yulaf salatalık ve yumurtayla evde maske yapın,  evde yapabileceğınız meyveli harika enfes cilt yüz maskeleri, yüz maskeleri hakkında bilmeniz gerekenler, cilt maskeleri hakkında herşey burada, maskeler hakkındaki bütün çarpıcı gerçekler, maskelerin güzellik sırları burada, güzellik ve doğal maskelerin faydaları, doğal maskelerin güzelliğinize etkileri, yüzümü güzelleştirmek için ne tür doğal maskeler kullanmalıyım, yüzüm güzelleşsin istiyorum, yüzüm maskelerle güzelleşir mi, cildim doğal maskelerle bebek gibi olur mu.

  • SALATALIK MASKESİ: İki tutam çuha çiçeği kurutularak, dövülüp toz haline getirilir. Kabukları soyulmuş yarım salatalık, bir fincan pirinç unu, çuha çiçeği tozu ile birlikte on dakika ateşte pişirilir. Elde edilen karışım bulamaç haline getirilir. Hazırlanan bulamaca yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir.
Yüz ve boyuna uygulanan bu maske cildin canlı ve sağlıklı gözükmesini sağlar.Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyu sürülür.
  • BAL MASKESİ: Civan perçemi çiçeği, saf suda on dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür. Bu sudan bir fincan alınarak soğutulur. Elde edilen posa ezildikten sonra, yarım fincan limon suyu, bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır. Hazırlanan karışıma soğuk civan perçemi suyu ilave edilir. Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu eklenir.
Yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların giderilmesini önler. Bu maske haftada bir uygulanmalıdır. Yüzde bir saat kalması gereklidir.
  • YUMURTA MASKES: İki avuç buğday, iki bardak suda ezilir. İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür.
Kızıl lekelerin ve sivilcelerin giderilmesini sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır. Bu maske saç maskesi olarakta kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.
  • BEZELYE MASKESİ: İki su bardağı taze bezelye ezildikten sonra üzüm pekmezi ile karıştırılır.Yumurta akı ve yarım fincan ayçiçek yağı ilave edilir. Bir miktar un konularak maske kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
Cilde parlaklık verir, gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Sabaha cilt temizlenir.
  • ÇİLEK MASKESİ : Bir avuç taze çilek ezilip, yulaf unu ile karıştırılır. Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurt ilave edilerek çırpılır ve  krem kıvamına getirilir.
Kuru ciltler için besleyici olan bu maske 20 dakika ciltte kaldıktan sonra ılık su ile yıkanır. Çilek maskesi özellikle gözaltlarındaki kırışıklıkların azalmasında önemli rol oynar.
  • PATLICAN MASKESİ: Dilimlenmiş yarım patlıcan iki bardak suda kaynatılır. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirilir. Buna kaymak katılarak krem haline getirilir. Bu karışım iki ay boyunca hergün hazırlanarak cilde uygulanmalıdır.
Tendeki mikropları arındırmada ve yüze canlı bir görünüm kazandırmada etkindir
  • KAYISI MASKESİ : Üç tutam defne yaprağı, bir tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.
Yüzdeki sivilceleri giderir ve cilde tazelik kazandırır. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB