29 Nisan 2010 Perşembe

Cilt bakımı Cildimize Bakım Bakımlı Cilt


Cilt Bakımı için Bal-yumurta akı maskesi: Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler; 3 yemek kaşığı bal, 1 yumurta akı ve bir miktar buğday unu.

Hazırlanışı Yumurta akım kar gibi olana dek çırpın ve içi­ne balı ekleyin. Eğer elde ettiğiniz karışım fazla akışkansa biraz ısıtın. Daha sonra bu karışıma yoğun bir püre kıva­mı oluşana dek un ekleyin.En iyisi maskeyi yüzünüze bir fırça yardımıyla sürmek. Etkisini göstermesi için 30 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla durulaym.

Yoğurt maskesi Yoğurttan hazırlayacağınız maske cildinizin taze ve temiz bir görünüm kazanmasına yardımcı olacaktır.

Hazırlanışı 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın, yüzünüze sürün ve 20 da­kika etki etmesini bekleyin. Daha sonra yüzünüzü 1 litre suyun içine sıktığınız 1 adet limonla hazırladığınız suyla yıkayın.

Siyah noktalara bal 3 kaşık bala 2 kaşık yoğurt ve yulaf unu

Hazırlanışı Malzemeleri birbiriyle karıştırın. Elde ettiği­niz karışım yüzünüzde peeling görevi görecektir. Üstelik bu maskenin ciltteki tahrişleri önleyici bir etkisi de bulu­nuyor.

Yüz temizleyici yerine süt Bileşimindeki magnezyum ciltte­ki fazla yağı nötralize etme gücüne sahip.

Lifting etkili yumurta akı Yumurtanın akını yüzünüze sürün ve 10 dakika bekleyin. Yumurta akı kururken sertleşip büzüşür. Böylece yüzünüzdeki ince kırışıklıklar da düzleşir. Ama yüzde­ki küçük yaralanmalara dikkat! Çiğ yumurta akında bulunan salmonelle bakterisi enfeksiyonlara yol açabilir.

Kuru ciltlere mayonez Mayonezi yüzünüze sürün, nemli sı­cak bir bezi üzerine örtün ve 30 dakika etki etmesini bekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB