3 Şubat 2010 Çarşamba

Selülitten kurtulmanın yolları

Kadınlar için estetik bir problem olan Selülite neden olan birçok etken vardır. Bunlardan en önemlileri; genetik yatkınlık, dolaşım bozukluğu, kötü beslenme alışkanlıkları, fazla kilolar ve kadın hormonlarıdır. Bütün bu olumsuz etkenler selülit oluşmasına neden olurlar. Fazla kilolo kişilerin bu kiloları vermeden selülitle mücadele etmeleri mümkün değildir.
Ancak; kadınların korkulu rüyası selülit artık kabus olmaktan çıkıyor. Aşağıda sayacağımız yöntemlerin yerine getirilmesiyle selülitlerimizden rahatlıkla kurtulabiliriz.
Kremle masaj yapalım
Selülitle mücadelede masaj çok etkili bir yöntemdir. Uzmanlar kontrolünde yapılacak masajlar yanında, selülit kremleriyle evde kendinizin yapacağı masajlarda çok iyi sonuçlar verecektir. Selülit kremleri selülitlerinizi tamamen yok etmez, fakat cildinizin pürüzsüz bir görünüm almasını ve yeni selülitlerin oluşmasını yapacağınız masajla engeller.
Elle selülitli bölgelere masaj yapalım
Evde yapacağınız masajlarla selülitlerle mücadele edebilirsiniz. Masaja kalçalardan başlayarak bacaklara doğru aşağı yukarı daireler çizerek devam edelim. Baş ve işaret parmağı arasına selülitli bölgeleri yoğurur gibi masaj yapalım. Dizlerin iç kısmınıda aynı yöntemle yoğurarak masaj yapalım.
Doğru beslenerek selülitten kurtulalım
Günde en az 1.5-2 litre su içelim. Suyun yanı sıra ; soda, ihlamur, ada çayı, taze meyve suları, sebze suları içilebilir.
Konserve edilmiş içecekler, kola, kutu meyve suları içilmemelidir. Tuzlu olarak hazırlanan içecekler içilmemelidir.( turşu suyu, şalgam suyu, tuzlu ayran)
Çok fazla tatlı tüketilmemelidir. Çikolata, kakaolu fındıklı tatlılar, hamur işi tatlılar ve büsküvi türü yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmelidir. Tatlı ihtiyacımızı dondurma ve sütlü tatlılardan yana kullanalım.
Yağlı etler, salam, sucuk gibi yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak duralım. Konserve ve salamura yiyecekler tüketilmemeli, bitkisel sıvı yağ kullanılmalıdır. Beslenmemize protein kaynağı yumurtayı eklemeliyiz. Kırmızı et yerine; tavuk, hindi ve balık etini tercih etmeliyiz.
Her öğünde salata tüketelim. Sebze ağırlıklı beslenelim.
Dik oturalım, yürüyüş yapalım, yüzelim ve bisiklete binelim.




0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

 

©2009 kadın com | by TNB